— — — 2015-05-09 — — —

METABO ohi, MENDO tilalle

Metabolian tentti oli torstaina. Metabon kohdalla opiskelutekniikka oli tällä kertaa melko huonossa hapessa. Luin aivan kurssin alussa lähes kaikki kirjan kohdat, joihin kurssi perustui, mutta varsinaisesti kurssin aikana en pahemmin tehnyt mitään. Vasta muutama päivä ennen tenttiä rupesin listaamaan luentojen avainasioita ylös ja pyrin kirjoittamaan jokaisesta jonkinlaisen selityksen. Luentokalvot luin läpi ensimmäistä kertaa vasta pari päivää ennen tenttiä. Koska aiemmat opiskelutavat toimivat niin hyvin, niin en tietenkään noudattanut niitä enää. Osa luentokalvoista oli kyllä luennoilla käymättömälle melkoista hepreaa.

METABOn luentokalvoista poimittua. Selkeää. Tätä lisää mendossa.

Metabon tilalla alkoi nyt MENDO eli molekulaarinen endokrinologia, joka jatkaa siitä mihin metabo jäi. Aiheena siis solutason hormonaalinen säätely. Jälleen aion jättää luennoilla käymisen melko vähäiseksi, koska päähäni ei tartu luennoilla oikein mitään. Avainasialista on jälleen koko homman pointti. Poimin siis luentokalvoista luennon tavoitteet tai suoraan luennoitsijan listaamat avainasiat omaan listaani ja kirjan, solunetin jne. avulla selitän asiat itselleni. Aivan lopussa taas luen luentokalvot läpi.

Histologia

Histologian viimeinen harjoitus oli perjantaina. Histologian harjoitukset olivat pääasiassa sitä, että jokaisella oli oma mikroskooppi, opettaja näytti näytöiltä omaa mikroskooppinäkymää ja kertoi mitä siitä pitäisi nähdä. Näyte kerrallaan menimme harjoituskerran näytteet läpi. Kuivahkoa, mutta toimivaa. Yksi harjoituskerta yritti olla trendikkäästi opiskelijavetoinen, jolloin jakaannuimme ryhmiin, teimme omasta aiheestamme puolessa tunnissa julisteen, jonka jälkeen ryhmäjako sekoitettiin ja kiersimme uusissa ryhmissä julisteet läpi. Kun osuimme sille julisteelle, jota oli itse tekemässä, tuli aihe opettaa muille ryhmäläisille. Lopputuloksena muistan nyt kyseisestä kerrasta vain ja ainoastaan oman julisteen alueen. Opettajat ovat kuitenkin parempia opettajia, kuin opiskelijat, yllättäen. Histologian tentti on reilun viikon päästä. Nyt aion kahlata kirjan läpi virtuaalimikroskooppia samalla selaillen. Lopuksi käyn vielä katsomassa näytteet läpi oikealla mikroskoopilla.

Blogista

Nyt keväällä on tapahtunut melko vähän opiskeluissa, joten bloggaustaajuuskin on ollut suhteellisen harva. Ensimmäisen vuoden ajan olen tarkoituksellisesti pitänyt kaikki tekstit lyhyehköinä, melko kuivina kuvauksina parhaillaan meneillään olevista asioista. Sellaisena, jota olisin itse lukenut mieluiten hakijana. Kohta ensimmäisen lukuvuoden päätyttyä siirtynen kuitenkin myös aiheisiin lääkiksen ulkopuolella. Pitkään olen pyöritellyt mielessä ajatusta sarjakuvablogista, mutta mahdollisesti se jääkin vain mielessä pyöriteltäväksi ajatukseksi. Tässä silti linkki parhaimpaan sarjakuvablogiin ikinä: En vaan osaa!

Vuosi sitten

Sateinen Kaisaniemi Helsingissä
Tänne polkee 15 km matkan Vantaalta n. 30 minuutissa. Matkan ainoat liikennevalot näkyvät kuvassa. Kuopiossa keskustasta yliopistolle alle 3 km matkan polkiessa liikennevaloja on kuusinkertainen määrä.

Haltiala, Helsinki

Helsingin ja Vantaan raja kulkee jokea pitkin

Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri