— — — 2015-05-11 — — —

Reilu viikko pääsykokeeseen

Viimeisen viikon kirjavalikoima
Viime vuonna noin viikko ennen pääsykoetta aloitin loppukirille varatun lukuloman, jonka vietin Lappeenrannassa. Mitään kovin tarkkaa muistikuvaa tuosta viimeisestä viikosta ei ole, mutta ilmeisesti tein edelleen tehtäviä täysin satunnaisessa järjestyksessä satunnaisista aiheista keskittymättä oikein mihinkään. Mukanani Lappeenrannassa oli myös maastopyörä, jolla rymistely oli hyvää vaihtelua lukemiselle.

Pääsykoetilanne

Snellmanian aula pääsykoeaamuna
Kuopiolaisilla pääsykoe etenee kahden haun kokemuksella seuraavasti:
  • Ilmestyt aamulla Snellmanialle ilmoittautumaan kokeeseen. Snellmania on yliopiston rakennuksista suurin ja pääovi on helppo löytää. Ilmoittautumisen kanssa ei ole kiire. En näe syytä saapua paikalle heti ensimmäisenä ilmoittautumisen alettua.
  • Ilmoittautumisen yhteydessä saat lappusen, jossa kerrotaan sali, jossa tulet kokeen tekemään. Lisäksi saat arkillisen tarroja, joissa on omat tietosi. Kuopiossa ei siis tarvitse kokeen aikana muistaa edes omaa nimeään - riittää, että liimailet jokaiseen vastauspaperiin yhden tarran.
  • Odottelet Snellmanian aulassa, että joku pääsykoevalvoja / haalareihin sonnustautunut huutelee salisi nimeä. Ei siis tarvitse itse tietää reittiä esim. Snellmanialta KYS auditorio 2:een. Salin sijainnista on turha siis panikoida. Ensimmäisellä hakukerrallani tein kokeen Mediteknian MD100:ssa ja toisella kerralla KYS audi2:ssa. Kumpikin kohtalaisen kävelymatkan päässä Snellmanialta.
  • Menet saliin, jätät laukun tai repun salin laidalle. Kännykkä kiinni ja laukkuun. Mukaan saa ottaa eväät, kirjoitustarvikkeet ja laskimen. Omia korvatulppia tuskin saa edelleenkään käyttää. En tiedä.
  • Teet kokeen! Muista, että tehtäväpaperin saat ottaa kokeesta mukaan, joten sitä on hyvä käyttää mahdollisena suttupaperina.
  • Noin kymmenen minuuttia ennen kokeen loppua porukkaa rupeaa kerääntymään jonoihin palautusta varten. Suosittelen tekemään rauhassa aivan loppuun saakka.
  • Palautat kokeen. Palautuksen yhteydessä tarkistetaan laskin ja allekirjoitat nimesi valvojan näyttämään kohtaan.
  • Kävelet ulos salista, ota laukku mukaan.
Audimies.

Viime vuoden ohjeet koesalin ulkopuolella

Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri