— — — 2015-03-12 — — —

Kas, Ladan kiiltorima

Embryologian tentti oli tänään. Tyyliltään tentti oli elinantomian tentin kaltainen eli alussa oli diashow, jossa oli 32 monivalintakysymystä (0,5p/kohta) ja loppukoe soveltavia kysymyksiä (3p/kohta): "Vauvalta tulee virtsaa navasta. Mistä on kyse?". Bonustehtävinä anagrammeja, joista piti järjestää embryologian termejä. Esimerkkinä otsikon Kas, Ladan kiiltorima. Yksi jäi selvittämättä, mutta onneksi tentti oli muutenkin helppo, joten bonuspisteillä ei ole niin suurta merkitystä. Tentti oli hyvä, helppo ja asioiden kliinisen merkitysen osaamista testaava. Juttelin eilen erään jo valmistuneen lääkärin kanssa, joka musiteli oman embryologian kurssinsa olleen lähinnä yksilönkehityksen aikana ilmenevien geenien nimien ulkoa opettelua. Onneksi nykyään paino on huomattavasti voimakkaammin kliinisesti merkittävissä asioissa.

Ensi viikolla torstaina MOBIGEn tentti ja sitä seuraavana torstaina radiologisen anatomian tentti.Uutena kurssina alkoi METABO eli metabolia, joka jatkaa taas SORATOn ja MOBIGEn jälkeen solubiologian kokonaisuutta. Kurssilla on pari laboratoriotehtävää, joissa määrittelemme sokeri- ja rasva-arvoja omista verinäytteistämme. Ennen labroja on alkutentti ja lopussa luonnollisesti koko kurssin lopputentti. Tätäkin kurssia on ilmeisesti uudistettu selvästi edellisvuosilta vähentämällä turhien yksityiskohtien opettelua ja keskittymällä oikeasti merkityksellisiin asioihin. Pienryhmäopetusta on lisätty ja luentojen määrää vähennetty. Hyvähyvä.

Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri