— — — 2015-03-30 — — —

Kaik yhes koos

Tilannekatsaus

Embryologian tentti meni ilmeisesti erittäin hyvin kaikilla. Lähes kaikki tuntuivat saaneen nelosen tai vitosen - vitonen tänne. Helppo tentti, hyvää opetusta? Molempia, luultavasti.
Myös radiologisen anatomian tentin läpäisivät kaikki siihen osallistuneet. Muutama kinkkisempi CT-leike oli tulkittavana, mutta muuten helpohko diashow-tentti.


Histologian ja metabon kohdalla olen nyt laiskistunut ja jättänyt luennoilla käymisen melko vähäiseksi, enkä tunnu jäävän mistään paitsi. Molempien kirjat ovat suhteellisen helppolukuisia ja histologian kohdalla käytän radiologian tapaan twitteriä ja facebookia opiskeluissa apuna seuraamalla jatkuvaa aiheeseen liittyvää kuvavirtaa (radiologiassa Radiology signs ja Radiopaedia, histologiassa i-Heart-histo ja Death Under Glass).

Histologian ensimmäisessä harjoituksessa oli ohjelmana mikroskoopin käytön perusteet ja epiteelikudosten mikroskopointi. Harjoituksia on vielä yhdeksän jäljellä. Tulevilla vuosikursseilla ilmeisesti suuri osa harjoituksista siirretään verkkoon virtuaalimikroskooppipohjaisiksi, mutta nyt vielä kaikki harjoitukset saadaan tehdä oikeilla välineillä.

Puhelinräpsy mikroskoopista. Se on suoli.

Metabolian harjoituksessa määritettiin yhden annetun näytteen sekä oman verinäytteen glukoosipitoisuudet. Normaalia laboratoriomeininkiä ilman kummempia haasteita. Tällä kertaa saimme tuloksiakin toisin kuin pieleen menneessä mobigen geenimonistusharjoituksessa. Paastoglukoosi oli hieman koholla - toivottavasti kyseessä vain pipetöintivirhe.

Syvärit

Syventävät opinnot eli syvärit ovat lääkiksen opinnäytetyötä tai gradua muistuttava kirjallinen tuotos, joiden suorittamisesta napsahtaa 20 tai 25 opintopistettä tilille. Kaikki kehottavat aloittamaan syvärit heti alussa ja kovasti muistuttavat, että aihe ei tule itsestään vastaan. Monelle se silti tuntuu tulevan. Olin jo etukäteen kiinnostunut syväreiden tekemisestä radiologialle ja yhden harjoituksen jälkeen opetushoitaja ehdottikin, että tekisin syvärini radiologialle. Alustavasti oli ensin puhetta yhdestä aiheesta, mutta aihe vaihtui sittemmin toiseksi. Tällaiselle porukalle opintojani värkkäilen. Sydämen vasemman eteiskorvakkeen koon ja aivoinfarktien yhteys on pohjalla. Eteiskorvakkeen koon määrityksessä käytetään leikekuviin perustuvaa morfologian ja koon määritystä ja mahdollisesti edellisen tutkintoni ja ammattini 3D-osaamista voi tässä hyödyntää.

KYS

Vuosi sitten

Reilu vuosi sitten sain käytyä läpi toisen kierroksen lukion kursseista (ensimmäinen kierros valmistui vuoden 2013 koetta varten) ja aloitin Epionen itseopiskelumateriaalien kahlaamisen läpi. Joka päivä satunnaislukugeneraattori arpoi tehtävänumerot ja tein kyseisen tehtävänumeron kaikista aineista. Tällä tavoin oli mahdotonta jumittua yhteen osa-alueeseen liian pitkäksi aikaa. Lopulta olin tehnyt tehtävistä ehkä 30%. Suosittelen kokeilemaan, jos olet nyt hakemassa. Muistakaa nyt, että jos tänne lääkikseen pääsee toisella yrityksellä tällainen 2004 lukiosta kirjoittanut, nollan ällän ylioppilas, joka luki pääsykokeeseen vain n. 10h/viikko, niin kaikilla on mahdollisuus!


Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri