— — — 2016-09-10 — — —

Kolmosen alku

Kolmas vuosi on lääkiksessä on nyt alkanut. Elokuun alussa aloitimme vuorovaikutus potilas-lääkärisuhde -kurssilla. Luennoilla aiheena oli persoonallisuuden kehitys sekä esimerkkejä erilaisista käytännön ongelmatilanteista vuorovaikutuksessa. Myös melkoinen joukko muita kursseja alkoi vauhdilla heti elo-syyskuussa.

Potilaan tutkimisessa tarkoituksena on oppia ottamaan potilaalta hyvät esitiedot eli anamneesi sekä tekemään hyvä kliininen tutkimus sekä kirjaamaan oikeat asiat potilaskertomukseen. Pääasiassa olemme edelleen tutkineet toisiamme, mutta auskultaatioharjoituksessa kävimme kuiuntelemassa sivuääniä osastolla. Tuseeraus, rintojen ja miesten urogenitaalialueen tutkiminen opeteltiin myös oikeilla potilailla.

Anestesiologia ja tehohoito vaikuttaa todella mielenkiintoiselta kurssilta. ANEn harjoituksest käynnistyivät laskimokanyylin laittamisella ensin tekokädelle ja tämän jälkeen opiskelijakaverille. Itse onnistuin ensi yrityksellä melko hyvin, mutta minulle kanyylin toiseen käteen laittanut onnistui pistämään tehokkaasti suonen läpi. Onneksi opetushoitaja neuvoi, miten läpi menneen neulaan saa suoneen, eikä käteen tullut edes kunnon mustelmaa. Tulevissa harjoituksissa käymme läpi elvytystä.

Muita käynnissä olevia kursseja ovat keuhkosairaudet, kliininen kemia, kliininen radiologia, kliininen fysiologia ja isotooppilääketiede sekä elinpatologia.

Kakkosella meitä varoiteltiin kolmosen rankkuudella, mutta ainakaan vielä tuntuu ihan hyvältä tahdilta.

Nyt kolmosen kunnolla pyörähdettyä käyntiin pyrin jälleen päivittelemään blogia viikoittain, koska uutta ja mielenkiintoista asiaa tulee vastaan jatkuvalla syötöllä.

Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri