— — — 2015-02-20 — — —

Purkitettua DNA:ta

MOBIGEn ensimmäinen harjoitus oli tänään. Aamulla kahdeksaksi yliopistolle, labratakki päälle ja fysikaalista suolaliuosta suuhun. Vähän aikaa posken pureskelua ja näin oli saatu pieni näyte omia soluja koeputkeen. Seuraavaksi (pipetöintiä, sentrifugointia, odottelua)*n. Lopputuloksena saimme eristettyä DNA:ta ja jätimme näytteet PCR-ajoon. Opettajat (toivottavasti) hoitivat näytteet PCR-ajon jälkeen pakastimeen. Seuraavalla kerralla ohjelmana tuon monistetun DNA:n analysointi.

Siellä se DNA on - pienen pienenä, vaaleana kokkareena

Harjoitus oli kelpo vaihtelua tähän epäilyttävän löysään luentotahtiin. Luentoja on nyt n. 2—4 h päivässä. MOBIGEn luennot eivät vain tartu päähän. Suuri osa onkin ilmeisesti jättänyt luennoilla käymisen väliin ja lueskelevat sen ajan luentoslidejä ja/tai kirjaa - tai nukkuvat. Koska minähän en pidä nukkumisesta, niin valvon aina pitkään ja silti käyn luennoilla.

MOBIGEn virallinen kurssikirja

Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri