— — — 2015-01-22 — — —

Dissektiot

Dissektiokurssilla anatomian taidot joutuvat oikeasti koetukselle. Ihminen ei yllättäen näytäkään aivan samalle kuin 3D-mallit tai kirjan kuvat. Opettavaista ja hankalaa. 

Ennen kurssia oli jännitystä ilmassa, mutta kaikki tuntuu menevän oikein hyvin. Kukaan ei tietääkseni ole pyörtynyt, kaikki ovat hyvällä hengellä mukana ja dissektiotilanne on yllättävänkin luonteva.

Kurssi kestää siis vajaat kolme viikkoa. Kurssi on jaettu ryhmiksi A ja B, jotka ovat vuoroviikoin aamupäivällä tai iltapäivällä koululla. Nämä ryhmät on jaettu vielä viiteen ryhmään (A1, B1, A2, B2 jne), jotka vielä nämäkin on puolitettu "ekoihin" ja "tokiin". Näissä pienissä ryhmissä on siis n. 8 ihmistä. Joka toinen päivä ekat ovat ensimmäisenä dissektiosalissa ja joka toinen päivä tokat. 
Kun ryhmä ei ole salissa, pidämme ryhmän kesken pieniä esitelmiä toisillemme aina päivän aiheista. Lisäksi on päivän tehtäviä, jotka olisi hyvä käydä läpi ryhmän kesken. 

Tentti dissektiokurssilla on suullinen. Kurssin aikana jokaiselle esitetään kaksi kysymystä: yksi elinanatomiasta ja yksi tuki- ja liikuntaelinten anatomiasta. Kurssin läpäisy vaatii siis kaikkiin harjoituskertoihin osallistumisen ja hyväksytyt vastaukset suullisessa tentissä. 

Nyt ulos lenkille raikkaaseen pakkasilmaan!

Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri