— — — 2014-11-19 — — —

Silmäilyä

Elinanatomian harjoitukset ovat alkaneet ja onpa mielenkiintoisia!

Viime viikon perjantaina ohjelmassa oli sian sydämen ja silmän dissektio. Sydän oli aika pitkälti sellainen kuin sen olettikin olevan. Sian sydän on rakenteeltaan melko lähellä ihmisen sydäntä ja ennalta opetellut rakenteet löytyivät kaikki vähintään pienen etsimisen jälkeen. Silmädissektio oli melko pikkutarkkaa näpertämistä sydämen auki leikkelemiseen verrattuna. Mielellään noihin olisi enemmänkin käyttänyt aikaa. Nyt aikaa molempien dissektioon yhteensä kaksi tuntia.

Tällä viikolla harjoituksessa kurkimme toistemme nieluihin, neniin ja korviin. Tarkoituksena oppia käyttämään tutkimuksissa käytettäviä välineitä sekä tekniikoita. Korvan ja nenän tutkiminen oli helpohkoa. Nenän katseleminen nielun kautta pienen peilin avulla ja äänihuulten katseleminen vähän isomman peilin avulla olikin astetta haastavampaa. Joillakin kieli tuli väkisin eteen ja joillakin (minulla) oksennusrefleksi iski aika äkkiä. Onneksi osalla on ihmeellinen rautakurkku, joka ei peileistä hätkähdä. Pääsin siis näkemään edes vilaukselta sen, mitä harjoituksessa oli tarkoituskin nähdä. Aika kului taas nopeasti. Toivottavasti tätä pääsee harjoittelemaan vielä toistekin ennen oikeisiin potilaisiin koskemista.

Elinanatomian harjoitusten lisäksi olen tehnyt hyvissä ajoin tiedonhakutehtäviä, fysiikan laskutehtävät ja englannin sanastoharjoituksia. Ensi viikon maanantaina olisi englannin lääketieteellisen sanaston tentti. Ei tuottane ongelmia.

TLA:n tentin tuloksia ei näy vieläkään...

Tietoja minusta

Oma kuva
31-vuotias, medianomiksi 2010 valmistunut. Nyt suuntana uusi ura lääkärinä - lääkiksen toinen vuosi meneillään. Twiittejä täältä: https://twitter.com/Eriatri